Nous utilisons des cookies pour garantir la meilleure expérience sur notre site. Si vous continuez à utiliser celui-ci, nous considérons que vous en acceptez l'utilisation. plus d'informations
fr
fr en
12 nov. 2022 à 15h19

ODSG & AIOHSG Éves Kongresszus 2022 Budapesten - HU

A Szent Gábriel Lovagrend és a Szent Gábriel Karitász Nemzetközi Szövetségének kongresszusa Budapesten - Magyarország
2022. október 27-30. között
 
Helyszín :  Mystery Hotel Budapest H-1064 BUDAPEST, Podmaniczky u. 45
 

 

A Szent Gabriel Rend kongresszusára 2022. október 27-30. között került sor Budapesten.

A svájci, görög, francia és német delegációkat a Magyar Káptalan fogadta a Rend magyarországi főhadnagya, Georges Suha nagykövet úr vezetésével, akinek ezúton is köszönjük a szíves közreműködést, és aki a Rend nagykancellárjának, Mi-chel Hadjimanolis emeritus főkonzul úrnak a segítségével és hatékony együttműködésével a felelős a több éve jegyzett rendezvény megszervezéséért és a Görög Káptalan újabb, több mint 20 fős delegációval való mozgósításáért. A kongresszus évről évre a rend legfontosabb eseménye, ami bizonyítja intézményünk fejlődését és vitalitását.
A kongresszus keretében 12 új taggal bővült az európai szervezet.

Október 27., csütörtök
 
Vendégek érkezése, regisztrációja és szállodai transzfere a magyar szervezőbizottság közreműködésével.

19h00 : A résztvevők tiszteletére adott magyaros díszvacsora a Csalánosi Csárdában.
 
 
28 Octobre, Vendredi- Október 28. , péntek

10h00 : A rendi delegációt a délelőtt során elsőként udvariassági látogatás keretében a Parlamentben fogadta Dr. Vejkey Imre, a KDNP frakcióvezető-helyettese, a Magyar Országgyűlés Igazságügyi Bizottsága elnöke.
 
 
 

Dr Vejkey Imre képviselő úr egyben a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) parlamenti frakciójának helyettes vezetője. A KDNP a parlamenti többséget adó FIDESZ koalíciós partnere és a humanitárius, illetve egyházi kérdések vonatkozásában számos kormányzati intézmény irányításában jelentős befolyással bír.
Az egyeztetés keretében a rend képviselői tájékoztatták a bizottság elnökét a szervezet működésének részleteiről és a lehetséges együttműködés kereteiről.

A találkozón megállapodtak abban, hogy a Szent Gabriel Rend magyar nemzeti csoportja a jövőben szoros együttműködésre törekszik a humanitárius kérdésekben aktív magyar szereplőkkel, és ebben az együttműködésben kiemelt koordinációs szerepet kap a a Parlament Imacsoportja.
A rend vezetője tájékoztatta Vejkey Imrét arról, hogy a szervezet hazai csoportja önálló egyesületként idén bejegyzésre került és számos új tagja között a budapesti salvadori, észak-macedón és lesothói konzuli képviseletek vezetői, valamint a korábbi Parlament korábbi örmény nemzetiségi szószólója is vállalt feladatot.
A találkozón a rend vezetői megerősítették, hogy regionális központként a jövőben a budapesti központ, a magyar szervezet felel a balkáni régióban és a V4 tagállamokban történő bővítési stratégia végrehajtásáért is.
 
A delegáció látogatást tett a magyar kormány által létesített humanitárius koordinációs központban (BOK Csarnok), amely elsődleges intézményként irányító szerepet játszik a Magyarországra érkező ukrán menekültek ellátásában. A háború kezdete óta  963.812 fő ellátását biztosító központban a vendégket Téglásy Pál, a Karitatív Tanács vezetője fogadta, aki egyúttal Soltész Miklós miniszterelnökségi államtitkár nevében részletes tájékoztatást adott a központ munkájáról.
 
 
Georges Geroulis ny. tábornok, görögországi helytartó ♦ Ioannis Tzen nagykövet, diplomáciai tanácsadó
Dr. Jürg Staübli, Nagykövet - Nagy tiszt ♦ Dr Vejkey Imre, az Országgyűlés Igazságügyi Bizottságának elnöke
Roland de Boutechoux de Chavanes, a szervezet vezetője, nagymester ♦ Dr. Michel Hadjimanolis, a rend nagykancellárja
Jean-Pierre Tromeur a Dél-afrikai Köztársaság franciaországi tiszteletbeli főkonzulja
Őfelsége nagykövet úr Dr. Suha György , a rend magyarországi altábornagya

11h30 – 12h45 : Autóbuszos városnézés.

 
13h00 : Munkaebéd.

14h00 – 18h00 : A Rend nemzetközi kongresszusa két főbb napirendje :
 
             • 14h00 – 15h00 A nemzeti tagszervezetek vezetőinek, a rend Magisztrális Tanácsának rendes ülése.
             • 15h15 – 17h00 A rend legfőbb testülete, a Szuverén Tanács ülése.
 

Lehetőség nyílt arra is, hogy meghallgassuk Jürg Staübli nagykövet urat, a rend Connétable-jét, bemutatja az intézményünk által a közelmúltban tett intézkedéseket.

 
 

Staübli nagykövet, - a Szent Gabriel Rend adományozásokat irányító bizottsága elnöki minőségében is - örömmel tájékoztatta a résztvevőket arról, hogy bár a világjárvány miatti korlátozások nem tették lehetővé a plenáris egyeztetéseket, a Szent Gabriel Rend 2020 és 2021 során változatlan erőfeszítéseket tett a már megkezdett humanitárius akciók folytatása és további programok lebonyolítása érdekében.
 
2020-ban

A Petram Alapítvány és az indiai Rakhi Alapítvány együttműködésével 2014 óta Indiában futó projekt célja, hogy fiatal felnőttek számára oktatási központ jöjjön létre, egy olyan intézmény, ahol víz-, villanyszerelő szakmunkás, alapszintű informatikus képzésben történő részvételre nyílik lehetőség az angol nyelv elsajátítása mellett.

A Szent Gabriel Rend 15 ezer euróval járult hozzá három oktatási épület felújításához és az oktatási eszközök beszerzéséhez. Emellett a szervezet lehetőséget biztosított az érintett családok számára több tucat kecske beszerzésére is, annak érdekében, hogy a döntően állattenyésztéssel foglalkozó háztartások számára esélyt adjunk olyan keresetre, amelyből finanszírozni tudják az iskolai költségeket.

2021 - 2022-ban

Együttműködésben az Auvergnes-Rhône-Alpes régióval, valamint a Petram Alapítvány, az ACI Groupe, a CPME du Rhône  és az XXLGroup támogatásával a Szent Gabriel Rend francia szervezete tovább folytatta a libanoni keresztény gyermekek támogatását célzó keretprogramját, amelynek összköltségvetése 50 ezer euró.


Ennek keretében a Sœurs du Carmel Saint-Joseph apácarend által Mechreff-ben működtetett St-Joseph Középiskola jutott oktatási anyagokhoz, tanszerekhez, élelmiszerhez és több tucat raklap, közvetlenül Franciaországból küldött ruházathoz.
Ezen túlmenően a rend segítségével megkezdődőtt az intézmény egy részének napelemekkel történő felszerelése, amelyben a SUNGY cég volt a kivitelező partner. Az iskola teljes energetikai modernizálásához további kb. 150 ezer eurós befektetés szükséges.

A Nagykövet, Nagy tiszt, köszönetet mond a francia káptalan testvéreinek és nővéreinek ezért a kezdeményezésért, amelyben az Auvergne Rhône-Alpes régió különösen részt vett.

Szintén 2021 folyamán a Petram Alapítvány és a Carifor Charity Trust programot indított gyermekek és felnőttek számára készült szövetmaszkok, eldobható maszkok, fertőtlenítőszerek és törlőkendők térítésmentes biztosítása érdekében alapvetően svájci rászorulók, szegények, elesettek számára. A projekt költségvetése 35 ezer svájci frank volt.

2022-ban

Ebben az évben a rend svájci szervezete több jelentős akciót szervezett Burkina Faso-ban, ahol a lakosság sajnos rendszeresen szembesül erőszakos cselekményekkel, halálos kimenetelű terrortámadásokkal. Ennek az a következménye, hogy napjainkra körülbelül másfél millióra tehető az országhatár menti régióiból érkező menekültek száma.
A háború árát sajnos, mint mindig, most is a legkiszolgáltatottabbak, a nők és különösen a gyermekek fizetik meg.

A támogatási akcióban a következő eszközök adományozására került sor:

             •  371 különféle bútor (szekrények, polcok, székek, asztalok stb.);
             •  146 db gyerekjáték (rejtvény, társasjáték, kisbicikli stb.);
             •  80 doboz étkészlet az Ouagadougou-i élelmiszeripari iskola számára;
             •  62 doboz eszköz az Oktatási Központ részére a kiskorú bűnelkövetők reintegrációjához a fiatalkorú bűnelkövetők;
               szakképző központja számára Bobo Dioulasso városában;
             •  48 zsák gyerekruha;
             •  3072 doboz könyv.

Ennek a hatalmas műveletnek a sikere érdekében a Librairies Payot lánc ajánlotta fel a könyveket, az MSC Foundation (a világ legnagyobb szállítmányozási cége) végezte a tengeri szállítást, és Isabelle Chevalley, rendszeresen Burkina Fasoban élő, korábbi svájci képviselő asszony felügyelte a helyszíni elosztás felelősségteljes munkáját.
 
 
 Anthony a csapatával
 
Ezúton szeretnénk köszönetet mondani Anthony testvérünknek, aki a projekt koordinációjáért volt felelős, és partnereinknek, akik nélkül nem tudtuk volna sikeresen végrehajtani ezt a műveletet.

Végül is

Beszámolójában Staübli nagykövet kifejtette, hogy a három éve tapasztalt nehézségek nehezítették ugyan a feladatok ellátását és a jövő is számos bizonytalansággal terhelt, de a Szent Gábriel Rend a lehetőségeihez mérten továbbra is elkötelezett elsődleges célcsoportja,« az anyák és gyermekek iránt ».

Staübli nagykövet zárszóként kijelentette, hogy a jövőben a rend biztosan folytatja a karitatív segítségnyújtást, egyúttal megköszönte minden együttműködő partner számára, hogy segíti a rend erőfeszítéseit a hátrányos helyzetű társadalmi csoportok támogatása érdekében.

Beszéde zárásaként a Nagykövet - Nagy tiszt a néhai Emmanuelle nővértől származó idézettel fejezi be beszédét, amelyet különösen szeretünk.
 
 
 « A boldogság nem olyan dolog, amit természetesnek vehetünk.
Az öröm szikrájának megteremtéséről van szó minden pillanatban. »

17h15 – 18h00 : Technikai szünet, (a díszöltözék felvétele).
 
18h15 : A magyar nemzeti csoport tisztségviselőinek és alapító tagjainak, illetve új nemzetközi tagok (Franciaország és Görögország képviseletében) hivatalos beiktatása és fogadalomtétele.
 
 
20h30 : Ünnepi fogadás a Magyarországon akkreditált diplomáciai és konzuli testület részvételével.
 
 
Október 29., szombat

10h00 : Autóbuszos kirándulás a tokaji borvidékre.
 
12h30 : Érkezés Tállyára. - (Kis falu Magyarország északkeleti részén, az UNESCO Világörökség része, a világhírű Tokaji Aszú szülőhelyének tartják).
 
Ebéd egy régi birtok éttermében (www.oroszlanos.hu).

Szőlőbirtokok/pincék meglátogatása és borkóstolás.
 
 

Tállya történelme összeforrt a borkészítésével az Oroszlános Borbirtok épületei alatt is egy mintegy 400 éves borospince fekszik, a helyi hagyományokat folytatjuk mi is, a modern technológia segítségével.

A Tokaji borvidék első osztályú dűlőiben, a Hasznos, a Vár, a Pipiske, a Palánta és a Sípos dűlőkben, összesen 30 hektáron termesztünk szőlőt. Furmint, hárslevelű és sárgamuskotály ültetvényeink között egészen fiatal és 150 éves tőkék is megtalálhatók. Minden részletre odafigyelünk: szőlőinket magunk gondozzuk, borainkat magunk dolgozzuk fel. Könnyed, friss, divatos karakterű boraink, gyöngyözőborunk és pezsgőnk mellett a tradicionális kései szüretelésűtételek, valamint szamorodni és aszú is megtalálhatók szortimentünkben.
 
október 30., vasárnap

A vendégek távozása, egyéni transzferek a repülőtérre.

Photos

Mystery HotelMystery HotelMystery HotelMystery HotelMystery HotelMystery HotelMystery HotelMystery HotelMystery HotelMystery HotelMystery HotelMystery HotelMystery HotelMystery HotelPromenade BudapestPromenade BudapestPromenade BudapestPromenade BudapestPromenade BudapestPromenade BudapestPromenade BudapestPromenade BudapestPromenade BudapestPromenade BudapestPromenade BudapestPromenade BudapestPromenade BudapestPromenade BudapestPromenade BudapestPromenade BudapestPromenade BudapestPromenade BudapestPromenade BudapestPromenade BudapestPromenade BudapestPromenade BudapestPromenade BudapestPromenade BudapestPromenade BudapestPromenade BudapestPromenade BudapestPromenade BudapestPromenade BudapestPromenade BudapestPromenade BudapestPromenade BudapestPromenade BudapestPromenade BudapestPromenade BudapestPromenade BudapestPromenade BudapestPromenade BudapestPromenade BudapestPromenade BudapestPromenade BudapestPromenade BudapestPromenade BudapestPromenade BudapestPromenade BudapestPromenade BudapestPromenade BudapestPromenade BudapestPromenade BudapestPromenade BudapestPromenade BudapestPromenade BudapestPromenade BudapestPromenade BudapestPromenade BudapestPromenade BudapestPromenade BudapestPromenade BudapestPromenade BudapestPromenade BudapestPromenade BudapestPromenade BudapestPromenade BudapestPromenade BudapestPromenade BudapestPromenade BudapestPromenade BudapestPromenade BudapestPromenade BudapestPromenade BudapestVisite de l’Assemblée Nationale HUVisite de l’Assemblée Nationale HUVisite de l’Assemblée Nationale HUVisite de l’Assemblée Nationale HUVisite de l’Assemblée Nationale HUVisite de l’Assemblée Nationale HUVisite de l’Assemblée Nationale HUVisite de l’Assemblée Nationale HUVisite de l’Assemblée Nationale HUCérémonie Officielle Adoubement Cérémonie Officielle Adoubement Cérémonie Officielle Adoubement Cérémonie Officielle Adoubement Cérémonie Officielle Adoubement Cérémonie Officielle Adoubement Cérémonie Officielle Adoubement Cérémonie Officielle Adoubement Cérémonie Officielle Adoubement Cérémonie Officielle Adoubement Cérémonie Officielle Adoubement Cérémonie Officielle Adoubement Cérémonie Officielle Adoubement Cérémonie Officielle Adoubement Cérémonie Officielle Adoubement Cérémonie Officielle Adoubement Cérémonie Officielle Adoubement Cérémonie Officielle Adoubement Cérémonie Officielle Adoubement Cérémonie Officielle Adoubement Cérémonie Officielle Adoubement Cérémonie Officielle Adoubement Cérémonie Officielle Adoubement Cérémonie Officielle Adoubement Cérémonie Officielle Adoubement Cérémonie Officielle Adoubement Cérémonie Officielle Adoubement Cérémonie Officielle Adoubement Cérémonie Officielle Adoubement Cérémonie Officielle Adoubement Cérémonie Officielle Adoubement Cérémonie Officielle Adoubement Cérémonie Officielle Adoubement Cérémonie Officielle Adoubement Cérémonie Officielle Adoubement Cérémonie Officielle Adoubement Cérémonie Officielle Adoubement Cérémonie Officielle Adoubement Cérémonie Officielle Adoubement Cérémonie Officielle Adoubement Cérémonie Officielle Adoubement Cérémonie Officielle Adoubement Cérémonie Officielle Adoubement Cérémonie Officielle Adoubement Cérémonie Officielle Adoubement Cérémonie Officielle Adoubement Cérémonie Officielle Adoubement Cérémonie Officielle Adoubement Cérémonie Officielle Adoubement Cérémonie Officielle Adoubement Cérémonie Officielle Adoubement Cérémonie Officielle Adoubement Cérémonie Officielle Adoubement Cérémonie Officielle Adoubement Cérémonie Officielle Adoubement Cérémonie Officielle Adoubement Cérémonie Officielle Adoubement Cérémonie Officielle Adoubement Cérémonie Officielle Adoubement Cérémonie Officielle Adoubement Cérémonie Officielle Adoubement Cérémonie Officielle Adoubement Cérémonie Officielle Adoubement Cérémonie Officielle Adoubement Cérémonie Officielle Adoubement Cérémonie Officielle Adoubement Cérémonie Officielle Adoubement Cérémonie Officielle Adoubement Cérémonie Officielle Adoubement Cérémonie Officielle Adoubement Cérémonie Officielle Adoubement Cérémonie Officielle Adoubement Cérémonie Officielle Adoubement Cérémonie Officielle Adoubement Cérémonie Officielle Adoubement Cérémonie Officielle Adoubement Cérémonie Officielle Adoubement Cérémonie Officielle Adoubement Cérémonie Officielle Adoubement Cérémonie Officielle Adoubement Cérémonie Officielle Adoubement Cérémonie Officielle Adoubement Cérémonie Officielle Adoubement Cérémonie Officielle Adoubement Cérémonie Officielle Adoubement Cérémonie Officielle Adoubement Cérémonie Officielle Adoubement Cérémonie Officielle Adoubement Cérémonie Officielle Adoubement Cérémonie Officielle Adoubement Cérémonie Officielle Adoubement Visites de la région viticole historique de Tokaj-HegyaljaVisites de la région viticole historique de Tokaj-HegyaljaVisites de la région viticole historique de Tokaj-HegyaljaVisites de la région viticole historique de Tokaj-HegyaljaVisites de la région viticole historique de Tokaj-HegyaljaVisites de la région viticole historique de Tokaj-HegyaljaVisites de la région viticole historique de Tokaj-HegyaljaVisites de la région viticole historique de Tokaj-HegyaljaVisites de la région viticole historique de Tokaj-HegyaljaVisites de la région viticole historique de Tokaj-HegyaljaVisites de la région viticole historique de Tokaj-HegyaljaVisites de la région viticole historique de Tokaj-HegyaljaVisites de la région viticole historique de Tokaj-HegyaljaVisites de la région viticole historique de Tokaj-HegyaljaVisites de la région viticole historique de Tokaj-HegyaljaVisites de la région viticole historique de Tokaj-HegyaljaVisites de la région viticole historique de Tokaj-HegyaljaVisites de la région viticole historique de Tokaj-HegyaljaVisites de la région viticole historique de Tokaj-HegyaljaVisites de la région viticole historique de Tokaj-HegyaljaVisites de la région viticole historique de Tokaj-HegyaljaVisites de la région viticole historique de Tokaj-HegyaljaVisites de la région viticole historique de Tokaj-HegyaljaVisites de la région viticole historique de Tokaj-HegyaljaVisites de la région viticole historique de Tokaj-HegyaljaVisites de la région viticole historique de Tokaj-HegyaljaVisites de la région viticole historique de Tokaj-HegyaljaVisites de la région viticole historique de Tokaj-HegyaljaVisites de la région viticole historique de Tokaj-HegyaljaVisites de la région viticole historique de Tokaj-HegyaljaVisites de la région viticole historique de Tokaj-HegyaljaVisites de la région viticole historique de Tokaj-HegyaljaVisites de la région viticole historique de Tokaj-HegyaljaVisites de la région viticole historique de Tokaj-HegyaljaVisites de la région viticole historique de Tokaj-HegyaljaVisites de la région viticole historique de Tokaj-HegyaljaVisites de la région viticole historique de Tokaj-HegyaljaVisites de la région viticole historique de Tokaj-Hegyalja